Elitni dio Cezareje
181

Izveden napad dronom na područje gdje se nalazi Netanyahuova kuća, jedan objekat pogođen

F. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Dron lansiran iz Libana pogodio je zgradu u kvartu u gradu Cezereja gdje je smještena i privatna rezidencija premijera Izraela Benjamina Netanyahua.

Izraelska vojska je saopćila da su sa teritorije Libana ispaljena tri drona na Izrael, a da je jedan pogodio zgradu u Cezareji. Prema prvim informacijama nije bilo povrijeđenih osoba.

Na objavljenim snimcima vidi se veći broj vozila hitne pomoći i drugih službi, a medijima je zabranjen pristup. Ured Netanyahua je odbio dostaviti informacije gdje se nalazio u trenutku napada.

Napadi dronovima su počeli u ranim jutarnjim satima ciljajući Tiberiju i okolna područja, a vojska tvrdi da je oborila dva drona. Ostaci raketa su pali u Galilejsko jezero.

Kanal Al Hadath iz Saudijske Arabije rekao je da je cilj napada bio Netanyahuov dom.

Sirene za uzbunu bile su aktivne i u drugim dijelovima Izraela uključujući regiju Emek Hefer, Tel Aviv i područje sjeverno od grada.

Incident se dogodio ubrzo nakon što su se aktivirale sirene u području zaljeva Haifa, upozoravajući na infiltraciju neprijateljskih dronova. Još ranije, sirene u obližnjoj regiji Emek Hefer upozorile su na neprijateljski zrakoplov za koji je vojska tada rekla da je rezultat lažne uzbune.