Republikanski kandidat
6

J.D. Vance na konvenciji dio govora posvetio majci pa je rasplakao: "Volim te mnogo"

V. K.
Republikanski kandidat za potpredsjednika SAD-a J.D. Vance održao je na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji svoj prvi veliki govor nakon najave kandidature, a posebnu pažnju privukao je dio koji je posvetio majci.
Iako je veliki dio govora posvetio politici, J.D. Vance se u jednom dijelu osvrnuo i na odrastanje te je veliku pažnju posvetio i Beverly Aikins odnosno svojoj majci.

"Moji sugrađani Amerikanci, ovaj trenutak neću posvetiti priči o sebi, već o svima nama i za koga se borimo. Radi se o samohranim majkama poput moje, koje su se borile s nedostatkom novca kao i sa ovisnošću, ali koje nikada nisu odustale. Znaš, mama, razmišljao sam, u januaru 2025. godine će zvanično biti 10 godina kako si trijezna. Volim te mnogo", rekao je Vance.

Inače, Vance je o životu svoje majke pričao u memoarima koje je objavio.

U ovoj knjizi, Vance priča o mladosti koju je proveo, kako ističe, u nemirima i siromaštvu, a majku je opisao kao nekoga ko se borio s ovisnošću o alkoholu i drogama te problemima mentalnog zdravlja.

Zbog toga, veliki dio djetinjstva Vance je proveo kod bake i djeda koji su imali veliku ulogu u njegovom odgoju.

"Nećete se uvijek složiti sa svakim mojim glasom i nećete se složiti sa svakim amandmanom koji ponudim Senatu SAD-a, ali nikada neću zaboraviti ženu koja me odgojila", rekao je u govoru iz 2022. godine kada je izabran u Senat.