Objavili podatke
23

Je li Biden zaista "Sleepy Joe": Republikanci ga žestoko kritikovali zbog broja dana koje je proveo na odmoru

V. K.
Republikanski nacionalni komitet objavio je podatke o radu aktuelnog američkog predsjednika Joea Bidena te su uputili niz kritika na, kako su naveli, dane koje je Biden proveo odmarajući.

Naime, u izvještaju RNC-a navedeno je kako je Joe Biden za nešto manje od četiri godine proveo 532 dana odmarajući što predstavlja ukupno 40 posto vremena u cjelokupnom mandatu.

"Slika Bidena koji čvrsto spava i leži na leđima u svojoj stolici dok Amerika i svijet gore, definirat će njegovo predsjedništvo", rekao je republikanac i nekadašnji Trumpov savjetnik Mark Paoletta.

Poručio je i kako Biden izbjegava rješavanje nagomilanih problema.

"Inflacija je izmakla kontroli. Cijene su i dalje previsoke. Našu granicu prelaze milione ilegalnih migranata. Svijet je u opasnom stanju, a sve što Biden želi je da ode na odmor i odjavi se - na više o 530 dana", poručio je.

RNC je također u izvještaju naveo kako je Bidenov nedavni boravak na plaži u Delavereu bio njegov 16. dan odmora.

"Bidenov omjer od 40 posto vremena provedenog na odmoru daleko nadmašuje omjer Trumpa koji je proveo 26 posto svog predsjedničkog mandata na putovanjima koja se ne tiču posla. Barack Obama je bio na odmoru 11 posto vremena, a Jimmy Carter samo pet posto" naveli su i izvještaju.

Ove rezultate komentirala je i republikanska političarka Nicole Malliotakis koja se našalila kako bi Biden trebao učiniti uslugu Amerikancima i odmarati još više.

"Vjerovatno bi nam bilo bolje da je radio još manje, a više išao na odmor", rekla je.