Ne odustaju od borbe
61

Jemenski Huti objavili snimak vojne vježbe u kojoj simuliraju napad na gradove u Izraelu

V. K.
Jemenski Huti objavili su tokom vikenda videosnimak vojnih vježbi u kojima se simulira napad na jedan od izraelskih gradova.

Improvizovani grad na nekoliko mjesta označen je Davidovom zvijezdom, a unutar prostorija koje su napravljene u svrhu vježbe okačeni su portreti premijera Izraela Benjamina Netanyahua.

"Oružane snage organizovale su ratnu igru 'Bitka osvajanja i Svetog džihada. Jedinice su izvršavale zadatke koji su im dodijeljeni, uz kontrolu i sposobnosti koje su odražavale planiranje i koordinaciju između njih, sve dok nisu uspjele preuzeti kontrolu nad neprijateljskim naseljem i zarobiti neprijateljske vojnike'", saopćila je grupa.

Huti su nastavili sa napadima na komercijalne brodove u Crvenom moru što je izazvalo i reakciju SAD-a i Velike Britanije te su pokrenuli zračne napade širom Jemena.

"Naše vojne operacije u dubinu Izraela i Crveno moru izazvale su velike gubitke i američkoj i izraelskoj strani. Osvetit ćemo se za sve ono što su Amerikanci i Britanci uradili", poručili su Huti.