Predložili i rješenje
43

Joe Biden dobio podršku porodice za nastavak kampanje, za lošu debatu okrivili savjetnike

N. Ž.
Joe i Jill Biden (Foto: EPA-EFE)
Joe i Jill Biden (Foto: EPA-EFE)
Aktuelni predsjednik SAD-a Joe Biden održao je sastanak sa svojom porodicom gdje su ga podržali u nastavku kampanje pred predsjedničke izbore koji će se u ovoj državi održati u novembru ove godine.

U Camp Davidu, odmaralištu kojeg koriste američki predsjednici, Biden je razgovarao sa svojom suprugom Jill i sinom Hunterom, a tu su bili i njegovi unuci.

Tema je bila predsjednička kampanja, posebno zbog sve većeg broja poziva da Biden svoje mjesto kandidata za predsjednika prepusti nekom drugom političaru iz Demokratske stranke.

Kako pišu mediji u Washingtonu, Jill i Hunter su sugerisali da Joe Biden treba ostati u predsjedničkoj utrci, bez obzira na ove pozive.

Za lošu izvedbu u debati, Bidenova porodica je okrivila njegove savjetnike. Čak su, prema američkim medijima, sugerisali da predsjednik SAD-a zamijeni svoj savjetnički tim pred nastavak predsjedničke utrke.

Podsjetimo, Trump i Biden su nedavno održali svoju prvu debatu pred novembarske izbore. Koncezus među analitičarima bio je da je Biden izgledao neenergično i pomalo zbunjeno, uz nekoliko gafova.