Mnogo kolega ga kritikuje
104

Joe Biden objavio da će se povući iz utrke ako mu doktori ustanove zdravstvene probleme

N. Ž.
Joe Biden (Foto: EPA-EFE)
Joe Biden (Foto: EPA-EFE)
Aktuelni predsjednik SAD-a Joe Biden rekao je da će se povući iz predsjedničke utrke protiv Donalda Trumpa jedino ako mu doktori "ustanove zdravstvene probleme."

Bidena mnogi u SAD-u pozivaju na odstupanje s mjesta kandidata Demokratske stranke za predsjednika ove države, a on je sve to pozive odbijao. Ipak, sada je iznio jedinu mogućnost da izađe iz utrke.

"Ako mi doktori dođu i kažu da imam neki problem ili specifično zdravstveno stanje, tada bi se povukao", rekao je Biden.

U nastavku intervjua je rekao da to zasad nije slučaj, citirajući pozitivne izvještaje nakon pregleda koje je obavljao glavni doktor u Bijeloj kući Kevin O’Connor.

On je u posljednjem izvještaju rekao da je Biden "zdrav i aktivan 81-godišnjak koji je spreman ispunjavati sve dužnosti predsjednika." Tada su istakli da urađen i neurološki pregled.

Ipak, brojni Bidenovi gafovi, posebno tokom prve debate s Trumpom, zabrinule su glasače Demokratske stranke. Najnovije ankete kažu da skoro 70 posto demokrata smatra da bi se Biden trebao povući.