Izbori sve bliže
52

Kamala Harris pred kraj kampanje značajno promijenila pristup, ali ostaje bez vremena

N. Ž.
Kamala Harris (Foto: EPA-EFE)
Kamala Harris (Foto: EPA-EFE)
Kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Kamala Harris je u posljednjem periodu pokušala promijeniti taktiku svoje kampanje, ali analitičari upozoravaju da bi moglo biti prekasno, piše AP.

Prema analizi AP-a, Harris je u posljednje vrijeme "zamijenila" velike skupove s intimnijim događajima s manje osoba, ali gdje može odgovarati na pitanja posjetioca.

Najviše pitanja odnosi se na njeno odrastanje i političku pozadinu, što je teško otkriti tokom velikih skupova gdje je naglasak na jakim porukama i interakciji s većom publikom.

Međutim, analitičari kažu da je upravo činjenica da većina posjetioca pita Harris o njenoj političkoj i ličnoj historiji dokaz da je s ovom promjenom taktikom zakasnila.

AP piše da veliki broj glasača i dalje ne zna neke osnovne informacije Harris, što je rezultat toga da je ona tek prije tri mjeseca preuzela nominaciju od aktuelnog predsjednika SAD-a Joea Bidena.

Dok je dosadašnja taktika Harris i njenog tima bila da fokus prebaci na Trumpa, odnosno na to da je on "prijetnja demokratiji u SAD-u", sve više glasača želi znati za koga glasa. Analitičari upozoravaju Demokratsku stranku da je za to sada kasno.

Do izbora u SAD-u je ostalo još nešto više od sedmicu, a Harris polako gubi kontrolu u određenim dijelovima ove države. To pokušava ovom promjenom zaustaviti, ali je veliko pitanje da li će za to imati vremena.