U jeku kampanje
44

Kamala Harris se u novom javljaju fokusirala na pobjedu nad Trumpom, a ne zabrinutost zbog Bidena

I. Sa.
"Ovo su vjerovatno najznačajniji izbori u našem životu”, izjavila je Kamala Harris na festivalu u New Orleansu.

Ona je tvrdila i kako je bivši američki predsjednik Donald Trump “otvoreno” izrazio “namjeru da bude diktator prvog dana” ako bude ponovo izabran.

Biden je pobijedio Trampa sa rezultatom 87 posto do 12 posto među crnim glasačima 2020. godine, prema izlaznim anketama CNN-a.

Ali, Trump je nedavno napravio prodor sa kritičnim glasačkim blokom. Istraživanje New York Timesa/Siena Collegea o državama na bojnom polju objavljeno u maju pokazalo je da je Trump osvojio više od 20 posto crnih glasača u dvosmjernoj utakmici s Bidenom, što bi predstavljalo historijski maksimum ako se prevede u glasove u novembru.

Harris je pokušala uvjeriti učesnike festivala da Biden može pobijediti ako još jednom glasaju u rekordnom broju.

"Ljudi su glasali u rekordnom broju 2020. godine. To je ono što je moglo da se desi, a kada svi ponovo glasaju u tim brojevima za 122 dana, možemo da pobijedimo", poručila je ona.

Bijela kuća se posljednih dana bori da nestane zabrinutost zbog Bidenove mentalne kondicije i održivosti njegove kampanje nakon lošeg učinka u predsjedničkoj debati CNN-a prošle nedjelje.

Neke demokrate pozvale su da se pažljivo ispita njegova kandidaturu za reizbor, dok su druge otišle toliko daleko da su ga pozvale da se povuče.