Tvdnje američkih medija
99

Kamala Harris uskoro otkriva svog potpredsjedničkog kandidata, već poznato ime?

N. Ž.
Kamala Harris (Foto: EPA-EFE)
Kamala Harris (Foto: EPA-EFE)
Kandidatkinja za predsjednicu SAD-a iz Demokratske stranke Kamala Harris bi naredni utorak trebala održati prvi skup sa svojim potpredsjedničkim kandidatom, tvrde američki mediji.

Kako je iz Harrisovog tima rečeno za Politico, izbor za potpredsjednika će biti otkriven prije ovog najavljenog skupa u Philadelphiji, najvećeg grada u saveznoj državi Pennsylvaniji, koja bi mogla biti ključna za pobjedu budućeg predsjednika SAD-a.

U igri je još uvijek nekoliko političara, a kao favorit se izdvaja Josh Shapiro, guverner Pennsylvanije. Upravo zbog činjenice da se skup održava u Philadelphiji, drastično je povećana šansa da će upravo Shapiro biti predstavljen kao potpredsjednički kandidat.

On je relativno popularan u državi koju vodi. Tako kažu ankete iz aprila ove godine, kada je čak 54 posto stanovnika Pennsylvanije reklo da Shapiro radi odličan ili vrlo dobar posao na mjestu guvernera.

Ipak, u Demokratskoj stranci će biti kritika zbog Shapirovog identiteta, imajući u vidu da je riječ o Jevreju koji otvoreno podržava Izrael.