U jeku sukoba
0

Libanski mediji: Iranski ministar vanjskih poslova sletio u Bejrut

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Iranski ministar vanjskih poslova Abbas Araghchi sletio je u glavni grad Libana, javljaju zvanični libanonski mediji, dok Izrael intenzivira svoje zračne napade i kopnenu ofanzivu protiv grupe Hezbolah u Libanu koju podržava Teheran.

"Iranski avion je sletio na međunarodni aerodrom Rafik Hariri s ministrom vanjskih poslova Abbasom Araghchijem", objavila je libanska nacionalna novinska agencija.

Ovo je prva posjeta visokog iranskog zvaničnika nakon što je prošle sedmice u izraelskom napadu u Bejrutu ubijen šef Hezbolaha Hassan Nasrallah. U tom napadu ubijen je i visokorangirani iranski general.

U međuvremenu, Iran je u utorak navečer pokrenuo zračne napade na Izrael kao odgoovr na kopneni ulazak Izraela u Liban. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je kazao kako je Iran napravio veliku grešku i da će platiti cijenu.

U kontrastu tvrdnjama iz Irana da je napad bio uspješan, Netanyahu je kazao kako je odbrambeni sistem Željezna kupola (Iron Dome, engl.) uspjela srušiti veći broj raketa. Stava je da je napad "propao."