Nastavile raspravu
0

Ljubavnica bivšeg italijanskog ministra prozvala Meloni, zasmetala joj kritika premijerke

V. K.
Maria Rosaria Boccia i Giorgia Meloni (Foto: EPA-EFE)
Maria Rosaria Boccia i Giorgia Meloni (Foto: EPA-EFE)
Tenzije povodom ostavke italijanskog ministra kulture i njegovog zapošljavanja ljubavnice u kabinet i dalje se ne smiruju, a u direktnu konfrontaciju ušla je i premijerka Italije Giorgia Meloni.

Nakon što je ministar Gennaro Sangiuliano podnio ostavku, prva koja se oglasila bila je Maria Rosaria Boccia, osoba za koju se tvrdi da je njegova ljubavnica i žena koju je htio zaposliti u svoj kabinet.

"Ne, nisam zadovoljna njegovim potezom. On je zaslužio tu poziciju. On je vrlo kompetentna osoba. Našao se u situaciji s kojom nije mogao da se nosi i to mi je žao", navela je.

Njen komentar nije prošao ispod radara pa ju je tako, na konferenciji za medije spomenula i premijerka Italije Giorgia Meloni koja se osvrnula na smjenu ministra i na to kako je influenserica i modna poduzetnica utjecala na njegovo ponašanje.

"Mislim da ne treba da ulazim u raspravu s ovom osobom. Moja ideja o tome kakve žene trebaju biti je u potpunosti suprotnja od njene", rekla je Meloni.

Vrlo brzo, uslijedila je reakcija modne poduzetnice koja je uz opis podijelila video na kojem se može vidjeti kako Meloni češe nos.

"Svaka žena mora biti slobodna da živi svoju suštinu, poštujući druge. Da bi se u potpunosti razumjeli, neophodna je poniznost da se priča i sluša otvorenog uma. Međutim, ono što ja vidim je ženu spremnu za borbu. Ženu koja ispuhuje nos nakon udarca, ali ne vidi da je zadala udarac vjetru te da nije utjecala na istinu. Ostavite rukavice na stranu. Ljubaznost je ono što je potrebno", istaknula je Boccia.

Podsjetimo, u pismu koje je ministar uputio Meloni naglasio je kako u teškim privatnim trenucima mora biti uz suprugu te da će pokrenuti tužbu protiv svih onih koji su mu nanijeli veliku štetu kako u privatnom tako i u poslovnom smislu.

"Moj rad se ne može ukaljati i zaustaviti tračevima. Institucije imaju previsoku vrijednost i ne smiju se pokoravati razlozima pojedinaca. Potreban mi je lični mir, da budem pored svoje supruge koju volim, ali da prije svega imam odriješene ruke da preduzmem pravne radnje protiv onih koji su mi nanijeli štetu", poručio je.