Ne smiruju se reakcije
23

Ljubavnica bivšeg italijanskog ministra u novom skandalu: Zbog naočala dobila zabranu ulaska u parlament

V. K.
Maria Rosaria Boccia, žena koja se našla u središtu skandala koji je doveo do ostavke italijanskog ministra kulture Gennara Sangiuliana, ponovno se našla u fokusu javnosti nakon što joj je zabranjen ulazak u Parlament Italije.

Prema pisanju italijanskih medija, modna poduzetnica i influenserica nosila je par Ray-Ban Stories naočala koje su opremljene sićušnom kamerom i mikrofonom, a sve u cilju kako bi mogla snimati šta se dešava u parlamentu. Nedugo nakon toga, Boccia je objavila i snimak na svom Instagram nalogu nakon čega je reagovalo i rukovodstvo parlamenta.

"Komitet za sigurnost Predstavničkog doma donio je odluku o tome da zabrani ulazak Bocciji zbog njenog neovlaštenog snimanja na posebno osjetljivim lokacijama", saopćili su.

Ranije ovog mjeseca, Boccia se također osvrnula na optužbe povodom nošenja ove vrste naočala te je rekla kako je njena bila namjera da pratiocima na društvenim mrežama dodatno približi parlament i rad u njemu te je tvrdila kako nije uradila ništa nezakonito.

Podsjetimo, Boccia se našla u središtu afere i to nakon što je italijanski ministar kulture priznao kako ju je pokušao zaposliti kao savjetnika u ministarstvu.

Uslijed sve većeg pritiska javnosti, ministar je podnio ostavku, ali priča o aferi u tom trenutku bila je daleko od gotove. Ispostavilo se kako je Boccia bila i ljubavnica ministra, a povodom cijele situacije ušla je u konflikt i sa premijerkom Italije Giorgiom Meloni.

"Svaka žena mora biti slobodna da živi svoju suštinu, poštujući druge. Da bi se u potpunosti razumjeli, neophodna je poniznost da se priča i sluša otvorenog uma. Međutim, ono što ja vidim je ženu spremnu za borbu. Ženu koja ispuhuje nos nakon udarca, ali ne vidi da je zadala udarac vjetru te da nije utjecala na istinu. Ostavite rukavice na stranu. Ljubaznost je ono što je potrebno", rekla je Boccia u komentaru koji se direktno odnosio na Meloni.