Imaju dobar odnos
50

Medvedev komentirao izjavu Trumpa o udarima na Moskvu: "Malo se zanio, u pregovorima je gladak kao svila"

V. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što su objavljene informacije o tome kako je Donald Trump tokom svog predsjedničkog mandata u razgovoru s Vladimirom Putin izjavio kako bi mogao gađati centar Moskve, reagovao je i ruski političar Dmitrij Medvedev.
U komentaru na društvenoj mreži X, Medvedev je rekao kako je ruski odnos s Trumpom bio prilično topao

"Trump se malo zanio. Da li je zaista govorio o udarima na vražju Moskvu? Naravno da ne. Generalno je gladak kao svila u pregovorima. I postoji samo jedan odgovor na takve riječi. I vaš vražji Washington će biti pogođen. Generalno, naš odnos s njim je prilično topao", rekao je Medvedev.

Podsjetimo, u razgovoru za Wall Street Journal republikanski kandidat za predsjednika govorio je o svom odnosu s Vladimirom Putinom te je rekao kako je s njim razgovarao prije invazije na Ukrajinu.

Tim povodom, Trump je opisao dio razgovora.

"Vladimire, ako kreneš na Ukrajinu tako ću te jako udariti da ne možeš niti zamisliti. Udarit ću u sami centar vražje Moskve", prepričao je Trump svoj razgovor s Putinom.

Nakon intervjua se oglasio i Kremlj čiji glasnogovornik Dimitrij Peskov je rekao da će Rusija zauzeti razuman stav i neće otkriti sadržaj razgovora na visokom nivou.

"Nažalost, veliki broj svjetskih državnika se ne pridržava tog stava i ne mari za informacijsku higijenu. To je njima na dušu", rekao je Peskov.