Dugo se ne oglašava
46

Medvedev u online izolaciji, korisnici društvenih mreža ga ismijavaju: "Fale mi objave o armagedonu"

V. K.
Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev jedan je od političara koji se često oglašava na društvenim mrežama, a njegovo duže odsustvo bio je znak za brojne korisnike da krenu sa ismijavanjem.

Naime, Medvedev se na društvenim mrežama, koje koristi gotovo na dnevnoj bazi, posljednji put oglasio 9. augusta, a nakon toga od bivšeg ruskog predsjednika nije se mogla čuti niti jedna izjava što je naročito indikativno u periodu kada ukrajinska vojska i dalje osvaja dijelove Kurske oblasti u Rusiji.

Tim povodom, brojni korisnici X-a, ali i drugih društvenih mreža ismijali su online izolaciju bivšeg predsjednika te su objavili i niz fotografija na kojima se može vidjeti kako u ruci drži pivo ili neku drugu vrstu alkohola.

"Da li je neko čuo nešto o Medvedevu? Već mi fali njegova sedmična objava o tome kako ćemo svi nestati u termonuklearnom armagedonu", jedan od komentara.

Posebno su kreativni korisnici koji dolaze iz Ukrajine.

"Medvedev nije napisao ništa više od 10 dana. Posljednji njegov komentar bio je 8. augusta i to o upadu ukrajinske vojske u Kursk. Zabrinjavajuće", navodi se u jednom od komentara.

Jedan od korisnika čak je napravio i anketu te ponudio odgovore na pitanje "Gdje je Dmitrij Medvedev".

"Još je pijan od juna, provjerava nuklearke u Sibiru, mrtav je, odmara u Disneylandu", ponuđeni su odgovori na ovo pitanje.

Inače, posljednji put kada se Medvedev oglasio uputio je prijetnju i vlastima u Njemačkoj.

"Njemački list Bild objavio je revanšistički članak u kojem s ponosom najavljuje povratak njemačkih tenkova na rusku zemlju. Kao odgovor, učinit ćemo sve da dovezemo najnovije ruske tenkove na Trg Republike", rekao je Medvedev.