Opisala ih jednom riječju
28

Melania Trump dala prvi intervju nakon dvije godine, najviše govorila o atentatima na Donalda

N. Ž.
Donald i Melania Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald i Melania Trump (Foto: EPA-EFE)
Supruga bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa Melania Trump dala je svoj prvi televizijski intervju u prethodne dvije godine, a jedna od glavnih tema bili su atentati koji su pokušani na njenog supruga u julu i septembru ove godine.

U intervjuu za Fox, Melania je činjenicu da je Donald Trump preživio dva atentata nazvala čudom.

Posebno je izdvojila prvi pokušaj ubistva, koji je na Trumpa izvršen 13. jula u gradu Butler, savezna država Pennsylvanija.

"Potrčala sam prema TV-u i vraćala snimak nekoliko puta. Nisam to vidjela uživo, možda neke tri minute kasnije. Niko ništa još nije znao. Vidjeli smo ga na podu i nismo znali šta se desilo", opisala je događaje Melanija.

Kada je drugi put došlo do atentata na Trumpa, Melania je bila u New Yorku, a ponovo je sve gledala na televiziji.

"Vidjela sam to na TV-u i čim sam to vidjela, odmah sam ga nazvala, a on je bio dobro jer je Tajna služba bila sjajna. Momci, taj tim, su bili fantastični. Mislim da su oba događaja zaista čuda. Ako stvarno razmislite, 13. juli je bio čudo. Toliko malo je falilo da on više ne bude s nama", rekla je Melania.

Inače, Melania Trump je intervju za Fox dala u sklopu promocije svoje biografije, koja bi trebala izaći u prodaju u oktobru.