Nasmijala javnost
18

Meloni se vratila s odmora pa ironičnim snimkom poslala poruku opoziciji: "Tu sam, opozovite sve jedinice"

V. K.
Meloni je odmor provela na jugu Italije
Meloni je odmor provela na jugu Italije
Iako je august za Italijane tradicionalno vrijeme godišnjih odmora, odsustvo premijerke ove zemlje Giorgie Meloni iz javnog prostora bilo je tema u brojnim medijima, a čelnica Italije odlučila je danas da "iznenadi" sve snimivši se u premijerskoj palati.

Na snimku koji je objavila na društvenim mrežama, Meloni je izjavila kako se vraća radnim obavezama nakon odmora koji je provela u regiji Apulija. Tim povodom, ironično se osvrnula na brojne komentare o odsustvu.

"Evo me, tu sam. Opozovite sve jedinice. Ja sam u Palati Chigi. Zahvalna sam što sam imala priliku da odmorim, napunim baterije i provedem vrijeme s kćerkom", rekla je Meloni.

Poručila je i kako je sretna što je imala priliku odmoriti.

"Svjesna sam da sam sretna zbog toga. Neki veoma pažljivi posmatrači su to definisali kao 'teško ljeto za Meloni'. Znam da su teška ljeta za neke druge. Spremna sam da nastavim rad s još većom odlučnošću. Želim da poručim svim Italijanima da ću dobro iskoristiti ovu energiju za rad", poručila je.

Inače, političari u Italiji, mahom lijevo orijentirani, kritikovali su Meloni zbog njenog odsustva s posla te su smatrali kako bi, uslijed nagomilanih problema u državi, premijerka trebala biti prva koja će pokazati posvećenost poslu.

Italijanski mediji pisali su ranije kako je Meloni odmor provela u ljetovalištu na selu Ceglie Messapica koje se nalazi na jugu države, tačnije u regiji Apulija.