Radit će obdukciju
41

Misteriozna smrt šestero turista u luksuznom hotelu u Bangkoku, oglasio se i State department

S. Š.
Policija je blokirala hotal i prilaz hotelu (Foto: EPA-EFE)
Policija je blokirala hotal i prilaz hotelu (Foto: EPA-EFE)
Šest osoba pronađeno je mrtvo u luksuznom hotelskom apartmanu u glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku, a uzrok smrti se i dalje utvrđuje.

Trenutno se za ove smrti vežu samo špekulacije i misterije, a lokalni mediji su prvobitno sugerisali da je došlo do pucnjave na Grand Hyatt Erawan Bangkok s pet zvjezdica, ali je policija kasnije odbacila ove izvještaje i rekla da nema dokaza o pucnjavi.

Umjesto toga, vlasti istražuju da li su žrtve umrle od trovanja.

Preminuli - tri muškarca i tri žene - svi su bili vijetnamski državljani, a neki su imali dvojno američko državljanstvo, rekao je tajlandski premijer.

Srettha Thavisin, koji je posjetio mjesto događaja, dodao je da istražitelji sumnjaju da su žrtve bile mrtve 24 sata do trenutka kada su pronađene i da će biti obavljena obdukcija. Dodao je da policija "treba da otkrije motive" te da su smrti rezultat "ubistva", a ne samoubistva.

Sedam osoba je rezervisalo sobu u hotelu, ali samo pet se prijavilo, dok je jedna osoba trenutno nestala, rekao je načelnik policije Metropolitana, general potpukovnik Thiti Saengswang.

Jedna od žrtava pronađenih u sobi ne odgovara hotelskoj evidenciji.

Portparol američkog State departmenta rekao je da "pomno prate situaciju" i izrazio saučešće porodicama žrtava.

Dodao je da su sumnjive supstance i DNK žrtava otkriveni u pićima i na čašama, naručenim u apartman u ponedjeljak nešto prije 14 sati po lokalnom vremenu. Hrana koju su žrtve naručivale nije taknuta.

Istražitelji kažu da nema dokaza o tuči ili pljački, a jedina rana pronađena na jednom od tijela vjerovatno je nastala uslijed kolapsa, piše BBC.