Nezadovoljstvo odlukom
58

Musk reagirao na podršku bivše supruge Billa Gatesa predsjedniku SAD-a: To bi mogao biti propast Zapada

B. R.
Elon Musk i Melinda French Gates (Foto: EPA-EFE)
Elon Musk i Melinda French Gates (Foto: EPA-EFE)
Melinda French Gates, bivša supruga multimilijardera Billa Gatesa, nedavno je javno podržala Joea Bidena u kandidaturi za drugi predsjednički mandat u Sjedinjenim Američkim Državama. No, to je izazvalo nezadovoljstvo multimilijardera Elona Muska.

Naime, Musk je na društvenoj mreži X napisao da bi ova podrška mogla značiti "propast Zapadne civilizacije". U martu ove godine je na sličan način kritikovao MacKenzie Scott, bivšu suprugu multimilijardera Jeffa Bezosa, zbog njene odluke da dio bogatstva donira u humanitarne svrhe.

"Superbogate bivše supruge bi trebale da budu među razlozima zbog kojih je Zapadna civilizacija umrla", poručio je Musk u martu ove godine također preko društvene mreže X, ali je kasnije ovu objavu izbrisao.

Osim toga, Musk je više puta kritikovao aktuelnog predsjednika Bidena nakon što je njegova Tesla izostala s predsjedničkog samita posvećenog električnim vozilima 2021. Kritikovao ga je i zbog toga kako je reagirao na krizu na američkoj južnoj granici, a koja je izazvana dolaskom velikog broja migranata, te je optužio Bidenovu Demokratsku stranku da je pod kontrolom sindikata.

U novembru prošle godine je u intervjuu za New York Times izjavio da je malo izgledno da će glasati za Bidena na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Međutim, nije podržao ni njegovog protukandidata Donalda Trumpa, prenosi američki poslovni portal Business Insider.