Opskrba za nosač aviona
11

Na Bliskom istoku oštećen američki vojni brod, zvaničnici šute o uzrocima

F. H.
Poplava u dijelu broda
Poplava u dijelu broda
Brod američke mornarice za opskrbu snaga, koji je djelovao na Bliskom istoku, pretrpio je štetu u incidentu koji je pod istragom, kažu dužnosnici.

Šteta na USNS Big Hornu dolazi nakon što je naftaš opskrbio udarnu grupu nosača aviona USS Abraham Lincoln i ostao u regiji.

Dužnosnik američke mornarice, koji je želio ostati anoniman kako bi razgovarao o stvarima koje tek treba objaviti, kaže da se šteta dogodila na Bliskom istoku, ali je odbio razjasniti njenu lokaciju. Fotografija koju je objavila američka vojska od 5. septembra prikazuje mornare na brodu Lincoln kako primaju opskrbu s Big Horna. Lincoln patrolira Arapskim morem.

Službenik je rekao da je posada Big Horna na sigurnom i da nema znakova curenja ulja iz plovila.

Drugi američki dužnosnik, koji je govorio pod uvjetom anonimnosti iz istog razloga, kaže da su plovilo podržavali privatni tegljači i da je procjena još u toku.

Glasine o stanju Big Horna počele su kružiti rano danas nakon što su fotografije objavljene na web stranici za praćenje opreme pod nazivom gCaptain pokazale navodno poplavu na brodu za nadopunu flote klase Henry J. Kaiser. Web-stranica je rekla da se Big Horn "nasukao... i djelomično poplavio u blizini obale Omana".