Primijetili tetovažu
6

Na festivalu u Izraelu nestala njemačka državljanka, rodbina je prepoznala na uznemirujućem videu

I. M.
Shani Louk, Foto: X.com
Shani Louk, Foto: X.com
U strašnom napadu na muzičkom festivalu u Izraelu ubijeno je najmanje 260 osoba, a mnogi od učesnici festivala su kidnapovani. Među njima su brojni građani drugih zemalja koji su bili u turističkom obilasku Izraela.

Žrtvom je postala i njemačka državljanka, a video na kojem se vidi njeno tijelo nakon nekoliko dana stigao i do njene rodbine koja ju je prepoznala.

Na internetu je objavljen video na kojem teroristi voze 22-godišnju njemačku državljanku Shani Louk u stražnjem dijelu automobila. Na snimku se vidi da djevojka ne pokazuje znakove života. Jedan od militanata drži djevojku za kosu, a drugi podiže pištolj i viče "Allahu Akbar".

Njen identitet je otkriven nakon što je porodica prepoznala djevojku po tetovažama i specifičnoj frizuri, dugim dredovima.

Shani Louk stigla je na festival Nature Party koji se održavao na granici Izraela i sektora Gaze. Njena majka objavila video obraćanje u kojem moli o pomoći.

"Ovog jutra palestinska organizacija Hamas je ovog jutra kidnapovala moju kćer Šani Nikol Luk, njemačku državljanku, zajedno sa turističkom grupom na jugu Izraela", poručila je.

Ona je kazala da je dobila video na kojem je jasno prepoznala svoju kćer bez svijesti u autu sa palestincima koji idu prema sektoru Gaza.

"Molim da se pruži bilo koja pomoć i da nam šaljete bilo koje vijesti", poručila je.

Shani Louk jedna je od stotina žrtava napada na festivalu. Mnogi su ubijeni i kidnapovani, a samo pojedinci su uspjeli da se sakriju i prežive strašan napad.