Zbog ubistva komandanta
154

Na osvetu Hezbolaha nije trebalo dugo čekati: Pokrenut novi masovni napad na sjeverni dio Izraela

V. K.
Alarm za uzbunu se oglasio u sjevernim dijelovima Izraela
Alarm za uzbunu se oglasio u sjevernim dijelovima Izraela
Libanski Hezbolah pokrenuo je novi masovni napad na sjeverne dijelove Izraela i to samo nekoliko sati nakon što je izraelska vojska saopćila kako je u napadu ubila jednog od visokorangiranih članova libanskog pokreta.

Prema pisanju izraelskih medija, sirene za uzbunu oglasile su se u gradu Kiryat Shmona koji je i ranije bio meta napada Hezbolaha, kao i u drugim gradovima na sjeveru zemlje.

Smatra se kako je ovaj napad, za sada nepoznatog intenziteta, osveta Hezbolaha za ubistvo komandanta.

"Nekoliko raketa je ispaljeno iz Libana na Kiryat Shmonu i druga područja kao i na sjeverni dio Golanske visoravni. Nema izvještaja o povrijeđenim u napadima", saopćio je IDF.

Smrt komandanta potvrdio je i Hezbolah te je naveo kako je riječ o Muhammadu Nimah Nasseru koji je ubijen u izraelskom napadu bespilotnim letjelicama u gradu Tiru.
On je komandovao regionalnim ogrankom Hezbolaha, tačnije jedinicom "Aziz" koja se nalazi u južnom dijelu Libana.

Ranije je napetosti s Libanom komentirao i ministar odbrane Izraela Yoav Gallant koji je rekao kako vojnici koji se bore u Gazi mogu nastaviti borbe i u Libanu.

"Svakog dana jako i snažno udaramo na Hezbolah i također ćemo doći do stanja pune spremnosti. Više volimo dogovor, ali ako nas realnost prisili, znat ćemo kako da se borimo", poručio je Gallant.