Regija Brjansk
4

Najmračniji dan za rusku avijaciju: Na granici s Ukrajinom oborena dva aviona i dva helikoptera

V. K.
Rusi ostali bez vrijednih helikoptera i aviona (Foto: Twitter)
Rusi ostali bez vrijednih helikoptera i aviona (Foto: Twitter)
Ruska vojska tokom dana izgubila je četiri letjelice što je ujedno i rekord kada je riječ o gubicima u jednom danu od početka rata u Ukrajini.

Prema informacijama koje dolaze iz Rusije, ali i Ukrajine, Rusi su tokom dana ostali bez bombardera Su-34, borbenog aviona Su-35 te dva transportna helikoptera Mi-8.

O padu borbenog aviona Su-34 te helikoptera izvijestila je ruska novinska agencija TASS koja je saopćila kako su se letjelice srušile u ruskoj regiji Brjansk.

"Avion Su-34 srušio se u blizini ukrajinske granice. Još uvijek nije poznato da li su članovi posade poginuli. Helikopteri su se također srušili u ovoj regiji i poginula su dva člana posade", piše TASS.

Također, jedan od najboljih ruskih aviona Su-35 oboren je također u regiji Brjansk.

Povodom obaranja ruskih letjelica oglasio se i savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak koji je rekao kako su letjelice imale namjeru pokretanja raketnog napada na Ukrajinu.

"Letjelice koje su oborene u regiji Brjansk imale su za cilj raketiranje civila i stambenih objekata u regiji Černjihiva u Ukrajini. Avione i helikoptere uništile su 'neidentifikovane osobe'. Kakva-takva pravda i karma. 'Ubice sa krilima' su uništene prije nego što su počinile zločin", poručio je Podoljak.