Vozio Ferrari 170 km/h
1

Nasljednik imperije Red Bull ponovo pod istragom zbog ubistva policajca

Dž. L.
Vorayuth Yoovidhaya (Foto: Somchai Poomlard)
Vorayuth Yoovidhaya (Foto: Somchai Poomlard)
Tajlandski državni advokat naredio je da se ponovo istraži nasljednik bogatstva Red Bull kompanije zbog ubistva policajca od prije gotovo deset godina.

Podsjećanja radi, Vorayuth Yoovidhaya, unuk preminulog osnivača Red Bulla Chalea Yoovidhaye, je osumnjičen da je oborio 45-godišnjeg policajca Wichiana Klanpraserta i da je vukao njegovo tijelo ulicama Bangkoka. Načelnik policije Klanprasert u tom trenutku vozio je motocikl glavnim gradom Tajlanda.

Prethodne optužbe protiv Yoovidhaye su odbačene prošlog mjeseca, što je izazvalo bijes javnosti. Međutim, tužioci su rekli da novi dokazi pokazuju da je Yoovidhaya vozio sivi Ferrari mnogo brže nego što su to pokazivali prvobitni dokazi, te da je možda bio pod dejstvom kokaina, što je omogućilo ponovno pokretanje slučaja, javlja BBC.

Brzina Ferrarija u trenutku nesreće prethodno je postavljena na 80 kilometara na sat, ali novi nalaz vještaka pokazuje da je ipak bila oko 170 kilometara na sat.

Nasljednik imperije Red Bull bio je poznat po tome što je odbijao susrete s policijom, ali i po nesmotrenim vožnjama. Njegovi advokati odbacili su sve optužbe, dok je on napustio Tajland 2017. godine i trenutno nije poznato gdje se nalazi 38-godišnjak.

Vorayuth je unuk Chalea Yoovidhaye koji je u vrijeme svoje smrti bio treća najbogatija osoba na Tajlandu, prema magazinu Forbes, s neto vrijednošću od pet milijardi dolara. Danas je vrijednost kompanije Red Bull mnogo veća.

Slučaj protiv Vorayutha pomno se prati na Tajlandu i podstakao je brojne kritike da elita u državi uživa poseban tretman.