Zaprijetio i Iranu
29

Netanyahu upozorio Hamas: Platit ćete punu cijenu u slučaju napada na Izrael

S. M.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu
Premijer Izraela Benjamin Netanyahu odgovorio je predstavniku Hamasa Salehu Al-Arouriju rekavši da će Hamas i Iran platiti "puno cijenu" u slučaju napada na Izrael.
"Hamas i drugi iranski zastupnici vrlo dobro razumiju da ćemo se svim sredstvima boriti protiv njihovih pokušaja da promovišu terorizam protiv nas - na Zapadnoj obali, u Gazi i bilo gdje drugdje. Ko god pokuša da nam naudi, ko god finansira, ko god organizuje, ko god šalje teror protiv Izraela - platit će punu cijenu", rekao je Netanyahu.

On je to kazao nakon što je zamjenik šefa Hamasovog političkog krila Saleh Al-Arouri dao intervju o Izraelu iz Libana za novinsku kuću Al Mayadeen.

"Ova ekstremistička vlada će doživjeti snažan poraz, što bi dovelo do njihovog povlačenja sa cijele Zapadne obale. Vođe okupacione vlade, svojom ekstremističkom politikom, uzrokovat će totalni rat u regionu", rekao je Al-Arouri.

Premijer Izraela je također kazao da trenutno nisu jednostavna vremena, već izazovna.

"Moramo ujediniti naše snage protiv terorizma, protiv kriminala u arapskom sektoru i protiv vanjskih i unutrašnjih prijetnji koje, u velikoj mjeri, organizuje Iran preko svojih zastupnika. Ako budemo zajedno, pobijedit ćemo. Ovo je moj poziv svim članovima Vlade, poslanicima i svim građanima Izraela", rekao je Netanyahu.