Kaže da je isprovociran
18

Nevjerovatne scene tokom debate kandidata za gradonačelnika Sao Paula: Udario rivala stolicom

A. L.
Televizijska debata između rivala za gradonačelnika Sao Paula, najvećeg brazilskog grada, prešla je u haos kada je jedan kandidat udario drugog stolicom.

Tokom nedjeljne debate između šest kandidata, kandidat José Luiz Datena podivljao je kada je protivnik Pablo Marçal, uticajni ekstremno desničar, rekao da Datena nije dovoljno muškarac da ga udari kao što je prije prijetio.

Datena je rekao da je napao Marçala kada je ovaj iznio stare optužbe za seksualno uznemiravanje koje su davno odbačene.

U svom bijesu u nedjelju, Datena je podigla stolicu i udario Marcala u rame. Datena, koja se nalazi na petom mjestu za izbore 6. oktobra, izbačena je iz debate. Marcal je otišao da dobije medicinsku pomoć zbog nagnječenog rebra, rekao je njegov portparol. Preostali kandidati su nastavili debatu.

Marçal, politički novak čija je kampanja porasla kako su njegovi žestoki nastupi u debati postali viralni, u anketama je treći iza konzervativnog aktuelnog predsjednika Ricarda Nunesa i njegovog ljevičarskog rivala Guilhermea Boulosa.

Politička konsultantska kuća Eurasia saopštila je da ne očekuje da će incident uticati na trku, dok je druga rekla da bi to moglo pomoći Dateni.

"Većina glasača nije imala pojma da je on kandidat, a sada svi pričaju o njemu. Mogao bi rasti u anketama", rekao je Andre Cesar iz konsultantske kuće Hold Assessoria Legislativa.