Ako Trump bude izabran
18

Nova zvijezda Republikanske stranke želi zamijeniti Trumpovog potpredsjednika u Senatu

N. Ž.
Vivek Ramaswamy (Foto: EPA-EFE)
Vivek Ramaswamy (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump, kandidat za predsjednika SAD-a iz Republikanske stranke, izabrao je J.D. Vancea za svog potpredsjednika. Ako osvoje izbore u novembru, u Senatu SAD-a će mjesto senatora iz savezne države Ohio ostati prazno.

Glavni kandidat za to mjesto, ako Trump i Vance budu izabrani, je Vivek Ramaswamy, nova zvijezda Republikanske stranke.

Ovaj biznismen koji korijene vuče iz Indije rođen je u Cincinnatiju, koji je treći najveći grad u saveznoj državi Ohio. Bio je kandidat za predsjednika na internim Republikanskim izborima, prije nego što je u potpunosti stao iza Trumpa.

Kada su ga na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, koja se održava u Wisconsinu, pitali za Vanceovo mjesto, Ramaswamy je imao jasan odgovor.

"Kada bi me pitali iz Republikanske stranke, bio bi spreman da služim", rekao je Ramaswamy.

Ipak, u nastavku je rekao da bi mogao raditi i u potencijalnoj narednoj Trumpovoj administraciji. S ovim su saglasni i brojni politički analitičari, koji od dolaska Ramaswamyja na scenu govore kako njegova retorika i podrška Trumpu sugerišu da želi biti važan dio njegovog tima u budućnosti.

Podsjetimo, Trump je tokom prve noći i službeno postao kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima koji će se održati u novembru. Tokom potvrde njegove kandidature, potvrđeno je i da je njegov izbor za potpredsjednika senator Vance.