Kontroverzni influenser
16

Novi ispad Andrew Tatea: Žrtvi prijeti tužbom od 300 miliona dolara

I. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kontroverzni influenser Andrew Tate zaprijetio je sudskim postupkom protiv najmanje jedne od žena koje njega optužuju za silovanje i trgovinu ljudima.

Advokati žene koja je optužila Tatea u SAD-u kažu da je američka advokatska firma u decembru dobila pismo od Tatea i njegovog brata Tristana sa zahtjevom da se prekine pravni postupak. U pismu su prijetili da će tužiti ženu i njene roditelje za 300 miliona dolara ako ne povuče svoje izjave.

Advokat porodice Tates rekao je da su pokrenuli valjane tužbe za klevetu.

"U aprilu 2022. godine lažno ste izjavili trećoj strani da vas je naš klijent prodavao drugim ljudima, zlostavljao i držao protiv vaše volje, Ponovili ste lažne i klevetničke izjave policiji, medijima i drugim građanima Sjedinjenih Država", stoji u pismu.

Andrew i Tristan Tate se trenutno nalaze u preventivnom pritvoru u Rumuniji, dok policija istražuje navode o trgovini ljudima i silovanju, koje obojica negiraju.

Benjamin Bull, koji radi za Nacionalni centar za seksualnu eksploataciju, kaže da je njegov klijent ključni svjedok u rumunskoj istrazi i da je pismo osmišljeno da uradi "samo jednu stvar.

"Namjera je bila da zatvori svjedoka, spriječi svjedoka da iznosi iskaz u bilo kom postupku. Oni žele da se ove mlade dame sakriju, da nikada ne govore o tome šta su vidjele i šta im se dogodilo. Jasno je da je to pokušaj zastrašivanja", rekao je on.