Otkrivena istina
0

Obrat u slučaju Amerikanke koja je bila vezana za drvo u džungli: Okrivila supruga, no sve je bila laž

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Amerikanka Lalita Kayi (50), koja je pronađena lancima vezana za stablo kako vrišti u šumi u zapadnoj indijskoj državi Maharashtra, sama je sebe zavezala, saopćila je tamošnja policija.
Lalita Kayi spašena je prije desetak dana iz gustih šuma okruga Sindhudurg nakon što su njene pozive u pomoć čuli pastiri. Policiji je rekla da ju je suprug "okovao lancima i ostavio u šumi da umre bez hrane i vode".

Kayi je nakon što je pronađena u šumi prebačena u psihijatrijsku ustanovu i još nije javno govorila. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Republici Indiji još nije komentarisala slučaj.

Saurabh Agarwal, načelnik policije u Sindhudurgu, rekao je u utorak za BBC da je Kayi kasnije rekla da nije udana i da je vjerojatno patila od halucinacija kada je davala svoju prvu izjavu.

Policija kaže da je žena priznala da je bila uznemirena jer joj je istekla viza i da je ostala bez novca. Navodno je zato kupila lance i lokot te se privezala za drvo.

"Jede, hoda i također vježba. Nalazi se na liječenju, a mi joj također dajemo neke hranjive tvari koje su nedostajale njezinu tijelu", rekla je o stanju Lalite Kayi nadzornica psihijatrijske bolnice dr. Sanghamitra Phule.

Phule je rekla i da je pacijentica u kontaktu sa svojom obitelji u SAD-u.

Pastir koji je svoje krave izveo na ispašu 27. jula je pronašao Kayi u šumi. Do nje je došao nakon što je čuo glasne ženske urlike. Kada je prišao, vidio je da je da joj je jedna noga privezana za drvo.

"Vrištala je kao životinja. Pozvao sam odmah druge seljane i policiju", rekao je pastir.

Policija je prepilila lanac i spasila je. Žena je bila ispijena i prebačena je prvo u opću bolnicu, a kasnije je prebačena u psihijatrijsku ustanovu.

Policija je rekla da je kod Kayi pronašla njezinu putovnicu u kojoj je stajalo da potječe iz američke savezne države Massachusetts te da je prebivala saveznoj državi Tamilu Naduu na jugu Indije. Sa sobom je imala i mobitel, tablet i 31 hiljada rupija, odnosno oko 338 eura.

Na početku Kayi s policajcima koji su je oslobodili okova nije mogla razgovarati pa im je poruke prenosila preko notesa. Amerikanka je policiji rekla da je udana za muškarca iz Tamila Nadua te da ju je on vezao za drvo. Rekla je i da 40 dana nije ni jela ni pila. Policija je posumnjala u njezine tvrdnje jer nije vjerojatno da bi netko mogao preživjeti toliko dana bez hrane i vode.