Pravi kriminal
1

Par iz Velike Britanije završio u zatvoru zbog malverzacija prilikom plaćanja u restoranima

I. Sa.
Foto: Bella Ciao/Facebook
Foto: Bella Ciao/Facebook
Bračni par iz Welsha bi izlazio na večere gdje bi jeli skupa jela i naručivali pića, a kada bi dolazilo vrijeme da plate račun, pobjegli bi. Sada plaćaju "cijenu" iza zatvorskih rešetaka.

Bernard i Ann McDonagh osuđeni su u srijedu na zatvorsku kaznu zbog prevara nakon što su porodično u više restorana naručivali i jeli obroke koje nisu platili i to često od više slijedova.

Sudija Pol Tomas rekao je na sudu u Swansea Crown Courtu da je njihov pohod na večeru i žurku bila vođena "čistom pohlepom".

"Niste išli na ova mjesta da nahranite sebe i svoju porodicu, to je bio kriminal radi kriminala - da vidite da li možete da se izvučete", rekao je sudija.

Ali, tu se nisu zaustavili već su koristili djecu za svoje smicalice. Kada bi bankovna kartica bila odbijena zbog nedostatka sredstava, ostavljali bi najmanje jedno od šestoro djece za stolom, dok bi oni navodno išli po novac iz bankomata.

Nikada se nisu vraćali da plate, a djeca bi na kraju pobjegla u vozilo koje je čekalo.

Par, koji je pokrio lica dok su ulazili na sud, ranije je priznao krivicu po pet tačaka zbog prevare. Na ovaj način su prevarili četiri restorana i jednan kineski objekat gdje se naručuju jela "za ponijeti".

Ona je osuđena na 12 mjeseci zatvora, a on na osam mjeseci.