Walz i Vance
37

Potpredsjednička debata u SAD-u: Potpuno druga pravila od duela Trump i Harris

N. Ž.
JD Vance, Tim Walz
JD Vance, Tim Walz
Kandidati za potpredsjednika SAD-a Tim Walz i J.D. Vance održat će u noći s utorka na srijedu, po našem vremenu, prvu debatu od kada su ih Kamala Harris, odnosno Donald Trump, izabrali kao svoje kandidate.

Televizija CBS je sada objavila i koja pravila će kandidati morati pratiti, a koja su nešto drugačija od predsjedničke debate koju su imali Donald Trump i Kamala Harris ranije ovog mjeseca.

Naime, mikrofoni će u svakom trenutku debate ostati uključeni, ako CBS drugačije ne odluči. To znači da će se čuti svaka riječ koju kažu potpredsjednički kandidati, čak i kada ne bude njihovo vrijeme za odgovor na pitanje.

Važna razlika je i činjenica da će oba kandidata imati pravo na pauzu od četiri minute. Imat će i po dvije minute za odgovor na svako pitanje moderatora, a nakon što oba kandidata odgovore, imaju još po dvije minute da dodaju nešto na izlaganje svog protukandidata. Zatim će imati još po minut za još jedan kraći odgovor svom protivniku. Na kraju debate, oba kandidata će imati po dvije minute za zatvaranje, a posljednju riječ imat će Vance.

Kao i u debati Trumpa i Harris, neće biti izlaganja za otvorenje debate, kao ni mogućnosti da njihovi saradnici na bilo koji način utječu na debatu. Također, neće biti ni publike, odnosno debata će biti održana pred praznim studiom.

Inače, vrijedi još istaći da će moderatori debate biti novinarke Norah O’Donnell i Margaret Brennan. Debata će početi u 21 sat po lokalnom, a u 3 sata ujutro po našem vremenu.