Propagandna mašinerija
37

Putin naložio Ministarstvu prosvjete da se učenicima objasne razlozi "specijalne vojne operacije"

T. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Rusije Vladimir Putin naložio je Ministarstvu prosvjete da intenzivira rad sa omladinom Donjecke, Luganske, Zaporoške i Hersonske oblasti, te da učenicima i studentima objasni uzroke i ciljeve "specijalne vojne operacije".

"Odjeljenja moraju obaviti informativni rad među učenicima i školama, kako bi se objasnili stvarni 'uzroci i ciljevi specijalne vojne operacije'", stoji u dopisu Putina, prenosi rusk list Vedomosti.

Instrukcije su date nakon sastanka Savjeta za međunacionalne odnose, koji je održan 19. maja, a dokument je objavljen na sajtu Kremlja. Naglašeno je da informacije o studentima i školarcima moraju biti popunjene do prvog oktobra.

Nakon sastanka, Putin je takođe uputio guvernere da preduzmu dodatne mjere za ovjekovječenje sjećanja na učesnike vojne operacije. Za ove mjere, rok je prvi septembar.

Šefovi regiona takođe treba da pruže pomoć regionalnim ograncima javno-državne organizacije "Skupština naroda Rusije". Guverneri su dužni da izvještavaju o radu pomoći do početka septembra, a nakon toga to rade jednom godišnje.