Poginuli mu brat i bratić
0

Rus spašen nakon više od dva mjeseca na brodu u moru kod Sibira, preživio zbog prekomjerne težine

N. Ž.
Mikhail Pichugin (Foto: Screenshot)
Mikhail Pichugin (Foto: Screenshot)
Ruske vlasti su na obali istočnog Sibira pronašli osobu koja je vođena kao nestala već više od dva mjeseca, te su ga uspjeli spasiti. Nažalost, dvije osobe koje su bile na ovom brodu su izgubile život prije nego što su spasilačke službe došle do plovila.

Osoba koja je identifikovana kao Mikhail Pichugin je, zajedno sa svojim bratom i njegovim maloljetnim sinom, krenula na put u katamaranu 9. augusta, a nekoliko dana poslije je izgubljen svaki kontakt s plovilom.

Posada broda jedne ribarske firme je u regiji Kamčatka, u Okhotskom moru, primjetila manji brod na napuhavanje, s crvenom zastavom, a kao jedina osoba na plovilu identifikovan je Pichugin.

On je, kada je stigao u bolnicu, otkrio da je njegov bratić preminuo od gladi, te da je zbog toga Sergej, njegov brat i otac maloljetnika, "potpuno poludio." Pichugin je otkrio i da je skočio u more, te da ga je on jedva izvukao.

Međutim, njegov brat je odbijao da jede, te je preminuo 10 dana nakon svog sina.

U izjavi za rusku novinsku agenciju RIA, Pichuginova supruga je rekla da je njegova težina odigrala "značajnu ulogu" u njegovom preživljavanju, imajući u vidu da je imao više od 100 kilograma.

Nakon što je spašen, zabilježeno je da je Pichugin izgubio više od 45 kilograma tokom dvomjesečne borbe da dođe do kopna.

Vlasti su saopštile da je istraga u toku i da se utvrđuju činjenice zbog čega je došlo do problema s ovim brodom.