Zastrašujući prizori
41

Rusija: Kod Brjanska gori skladište nafte, vlasti kažu da je došlo do napada dronom

I. M.
Screenshot
Screenshot
U ruskom gradu Klinci bukti požar velikih razmjera na skladištu nafte, a guverner Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz rekao je da je požar navodno izbio nakon obaranja ukrajinskog drona.

Prema riječima ruskog guvernera, Ukrajinci su navodno pokušali da napadnu objekte u gradu Klinci koristeći bespilotnu letjelicu.

"Bespilotna letjelica oborena, a kada je vazdušni cilj uništen, dijelovi drona su pali na teritoriju skladišta nafte Klincovsk. Prema preliminarnim informacijama, nije bilo žrtava. Gori u rezervoarima na nasipu", rekao je i naglasio da na terenu rade vatrogasci.

Rusko Ministarstvo odbrane je također prijavilo obaranje drona oko 6:40 sati ujutro. Ruski Telegram kanali objavljuju snimci iz Klinca na kojem se vidi ogroman stub crnog dima.
RIA Novosti piše da je stigao vatrogasni voz da pomogne u gašenju požara. Kako se navodi, požar navodno nije utjecao na kretanje vozova u ovoj regiji.
Iz lista Moscow Times navode sa naftno skladište Klincovskaja pripada Bryansknefteproduktu, koji je pod kontrolom Rosnjefta. Nalazi se u gradu Klinci, udaljenom 50 kilometara od granice sa Ukrajinom. Ovo je jedno od dva naftna skladišta Rosnjefta u regionu. Drugi se nalazi u okrugu Fokinski u Brjansku.

Prije toga, dronovi su napali skladište nafte u Klincima u maju prošle godine.