Razorena i skladišta
49

Rusija tvrdi da je zadala ozbiljan udarac Ukrajini: Za dan uništili dva lovca i voz sa zapadnim naoružanjem

M. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je da su njihove Vazdušno-kosmičke snage u posljednja 24 sata oborile dva ukrajinska borbena aviona tipa "Su-27". Ovo je najnovija tvrdnja Moskve u okviru njihovih operacija protiv ukrajinske vojske.

"Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva borbena aviona 'Su-27' ukrajinskih vazdušnih snaga u posljednja 24 sata", navodi se u saopćenju ruskog Ministarstva odbrane. Ovo bi predstavljalo dodatni udarac za ukrajinsku avijaciju koja se već suočava sa značajnim izazovima tokom agresije Rusije.

Pored ovoga, ruska vojska je saopćila da je u zoni ratnih aktivnosti pogodila željeznički voz koji je prevozio strano naoružanje.

"Operativno-taktička letjelica, bespilotne letjelice, kao i artiljerijsko-raketne trupe Oružanih snaga Rusije uništile su željeznički voz koji je prevozio strano oružje. Također, uništen je i objekat za proizvodnju komponenti za balističke rakete kratkog dometa u zoni specijalne vojne operacije", dodaje se u saopćenju.

Rusko Ministarstvo odbrane je također izvijestilo o uništenju skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja ukrajinskih snaga. Prema njihovim tvrdnjama, vojna oprema i trupe ukrajinske vojske pogođene su u 148 različitih regiona, što ukazuje na širok obim ruskih vojnih aktivnosti u proteklom periodu.

Ove tvrdnje Rusije još uvijek nisu nezavisno potvrđene.