Legija Sloboda Rusije
3

Ruski pobunjenici koji se bore na strani Ukrajine uništili dva ruska skladišta municije

A. Ku.
Foto: Screenshot/X.com
Foto: Screenshot/X.com
Legija Sloboda Rusije, koju čine ruski vojnici dobrovoljci koji se bore na strani Ukrajine, objavila je snimak na kojem se vide zapaljene zgrade te je saopćila da su uništena dva skladišta municije ruske vojske u ruskoj Kurskoj oblasti.

Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon, koji čine ovu Legiju, uputili su zajednički apel guvernerima Kurske i Belgorodske oblasti te su ponovo pozvali na hitnu evakuaciju civila iz ovih oblasti.

"U ovom trenutku je u toku oslobađanje ruskih regiona od Putinovog terorističkog režima. Putinove trupe u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti su pod velikim napadima. Pozivamo ovlaštene predstavnike ovih oblasti da odmah najave evakuaciju civila", naveli su.

Također pozivaju vlasti da "prestanu da izvršavaju zločinačke naredbe Putinove hunte i da ne ometaju evakuaciju civila koji su odlučili da napuste svoje domove i spasu živote svojih porodica".

"Operacija oslobađanja Kurske i Belgorodske oblasti će se nastaviti dok ne postignemo sve naše ciljeve. Pobjeda će biti naša", naveli su.