Šokantne izjave
63

Ruski zvaničnik optužio kćerku za izdaju zbog antiratnih stavova: Prodala je oca i domovinu

V. K.
Eduard Isakov i Dijana Isakova (Foto: Meduza)
Eduard Isakov i Dijana Isakova (Foto: Meduza)
Da rat kod ljudi prouzrokuje posebno pomračenje uma dokaz je i nova izjava zvaničnika Parlamenta Ruske Federacije Eduarda Isakova koji je optužio svoju kćerku za izdaju zbog njenih stavova o invaziji na Ukrajinu.

Naime, 25-godišnja Dijana Isakova u intervjuu za ruski medij Meduza i BBC izjavila je kako je napustila Rusiju u namjeri da formira novu opoziciju kako bi se suprotstavila ratu.

"Kada je počeo rat, imala sam osjećaj krivice. Sada preuzimam odgovornost za svoje odluke i postupke i činim sve što mogu da pomognem ljudima u opoziciji, narodima Rusije. Prihvatam prošlost i činim sve što mogu da poboljšam stvari", rekla je Isakova.

Zbog njenih stavova, oglasio se i njen otac koji obavlja funkciju u jednom od domova parlamenata Ruske Federacije.

"Ona izražava svoj stav protiv izvođenja specijalne operacije i politike svoje zemlje. Prodala je oca, porodicu, domovinu i napustila Rusiju. Teško je naći riječi kada se pokaže da je kćerka izdajica", rekao je Isakov.

Također, rekao je kako je saznao da je učestvovala u antiratnim protestima što je, prema njegovom mišljenju, neprihvatljivo.

"Pokušao sam da joj objasnim potrebu za novim svjetskim poretkom, ponudio sam joj da posjetimo mjesta vojne slave sovjetskog naroda i da čitamo o historiji zemlje. Ponudio sam joj da dobrovoljno ode u Donbas i pomogne ljudima i da iz prve ruke sazna razloge zašto smo pokrenuli operaciju", poručio je Isakov.

Nakon toga, Isakov je iznio niz detalja iz života svoje kćerke.

"Tri godine je govorila da je pripadnica LGBT populacije, brijala je glavu, oblačila se kao muškarac. Dijana nije obrazovana. Nije radila ni dan, tražila je uvijek od mene novac. Od trenutka kada sam saznao da ima antiruski stav, ne komuniciramo", zaključio je Isakov.