Objavljen i snimak
0

SAD: Djevojčica (8) odbranila oca od pljačkaša koristeći bejzbol palicu

A. L.
Osmogodišnju djevojčica iz Maplewooda, Minnesota, postala je internet senzacija nakon što je tokom oružane pljačke opomogla ocu da savlada pljačkaša.

Događaj se odvio tokom vikenda kada je menadžer Big Discount Liquorua Leo blizu 21.30 sati krenuo da zatvori radnju.

Tada je jedan muiškarac ušao i počeo da luta po radnji. Na snimku s nadzora vidi se kako muškarac nosi uniformu Amazona i poseže u džep prije nego što stavi realističan pištolj na pult.

"Spustio je pištolj na sto. Tražio je da mu dam sav novac i sve što imam, rekao sam mu 'Da, daću ti sve'”, rekao je Leo.

Za pultom sa Leom bila je njegova osmogodišnja ćerka.

"Pokušao sam da razgovaram s njim i da mu kažem: 'Doveo sam svoju kćerku ovde. Možete li, molim vas, spustiti pištolj? Makni to od nje. Ja ću ti dati sve. Uzmi sve. To je novac. nije me briga. Samo brinem o njenoj sigurnosti', rekao je.

Kada je muškarac krenuo iza pulta, Leo ga je udario i srušio na pod.

Nekoliko sekundi kasnije, na snimku se vidi njegova hrabra kćer kako grabi bejzbol palicu.

“Tako sam ponosan na nju. Ona je tako jaka", rekao je Leo.

Udarila je osumnjičenog prije nego što je pobjegao.

"Tog dana sam samo poželio da zaplačem kada sam vidio snimak. Nisam očekivao da će to uraditi. Očekujem da djevojčica plače, vrišti”, rekao je Leo.

Conchobar Morrell (37) optužen je za tešku pljačku u pokušaju prvog stepena. Prema glasnogovorniku Amazona, Morrell je radio kao vanjski saradnik i isporučivao pakete za Amazon. Amazon je rekao da će ga "odmah izbaciti".