Izazvali burne reakcije
38

Sramotna objava Izraelaca na smrt člana Ljekara bez granica: "Uvijek provjerite koga zapošljavate"

V. K.
Izraelska vojska (IDF) novom objavom na društvenim mrežama izazvala je niz burnih reakcija, a sve povodom rasprave koju su pokrenuli s organizacijom Ljekari bez granica.

Naime, Ljekari bez granica (MSF) su na društvenim mrežama objavili kako je u novom izraelskom napadu u gradu Gaza ubijen njihov kolega Fadi Al-Wadiya.

"U napadu je ubijen Fadi, zajedno s još pet osoba, uključujući troje djece, dok je vozio bicikl na posao. Sve se dogodilo u blizini bolnice MSF-a gdje je pružao njegu", naveli su iz organizacije.

Na ovu objavu reagovala je i izraelska vojska koja je objavom izazvala

"Uvijek provjerite koga zapošljavate. Vaš kolega, Fadi Al-Wadiya, bio je terorista i član Islamskog džihada. On je unaprijedio raketne sisteme organizacije. On je samo još jedan slučaj teroriste u Gazi koji iskorištava civilno stanovništvo kao živi štit", saopćili su iz Izraelskih odbrambenih snaga (IDF)

Izraelska vojska i posljednjih nekoliko dana nastavila je s napadima u Gazi, a jedan od posljednjih izvršen je u južnom dijelu Pojasa Gaze gdje je, prema tvrdnji izraelskih zvaničnika, meta napada bio Wissam Abu Ishaq.

"On je uključen u dopremanje oružja Hamasu, a posljednjih godina krijumčario je oružje preko graničnog prijelaza Rafah i prekograničnih podzemnih ruta", poručili su iz IDF-a.