Zbog požara
489

Stevandić zaprijetio političarima iz Sarajeva: Molit će jednog dana za pomoć i RS i Srbiju

F. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić napao je bošnjačke političare i poručio da "dozvoljavajući da u požarima izgori veliki dio Republike Srpske dozvoljavaju i da izgore svi mogući budući odnosi Republike Srpske i Federacije BiH".

"Oni plamenu prepuštaju i naše međusobne odnose, a ne samo teritorije Republike Srpske. Tolika srbofobija, neodgovornost i činjenično utvrđeno uživanje što sve više teritorije Republike Srpske gori nije spojiva ni sa zdravom pameću ni sa bilo kakvom politikom", kazao je Stevandić.

Stevandić je rekao da sarajevski političari vode politiku "da komšiji crkne krava pa neka ni moje dijete nema mlijeka".

"U svakom slučaju, sve će im se vratiti kao bumerang i moliće nas jednog dana za pomoć, i nas i Srbiju" naveo je Stevandić.

Podsjećamo u području Tjentišta kod Foče bukti šumski požar, ali političari iz RS-a su pokušali zaobići kapacitete Oružanih snaga BiH i tražili su da se angažuju helikopteri iz Srbije.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je kazao da će podržati angažovanje pomoći tek nakon što se iskoriste svi kapaciteti Bosne i Hercegovine i kada inostrana pomoć bude neophodna.

Kako je potvrdio ministar odbrane BiH Zukan Helez, helikopter Oružanih snaga BiH je od jutarnjih sati angažovan na gašenju požara nakon što je zahtjev poslan sinoć oko 10 sati.