Michigan
17

Stravičan zločin u SAD-u: Predstavili se kao radnik energetske kompanije pa počinio teško ubistvo

B. R.
Carlos Jose Hernandez (Foto: Caddo Parish Sheriff's Office)
Carlos Jose Hernandez (Foto: Caddo Parish Sheriff's Office)
Carlos Jose Hernandez (37) iz američke savezne države Michigan je optužen za teško ubistvo, koje je učinio lažno se predstavljajući kao zaposlenik energetske kompanije.

Hernandez je uhapšen u subotu, 12. oktobra, u saveznoj državi Louisiana. Tereti se da je s još jednim neidentificiranim muškarcem dva puta posjetio dom 72-godišnjeg Husseina Murraya i njegove supruge. To su prvi put učinili 10. oktobra, a drugi put 11. oktobra. U oba navrata su se predstavili kao radnici energetske kompanije DTE iz Detroita, tvrdeći da su došli da pregledaju curenje plina.

Prema navodima tužilaštva, supružnici im 10. oktobra nisu dopustili da uđu u njihov dom, ali to su dopustili dan poslije, kada je Murray potpisao navodni DTE-ov dokument te otpratio Hernandeza u podrum. Zatim su se Hernandez i muškarac s kojim je bio vratili na sprat te su pitali Murrayovu suprugu gdje se nalaze novac i nakit.

Sat prije nego što će otići kamionom s DTE-ovom oznakom, ljepljivom trakom su vezali Murrayovu suprugu, udarili je po licu i uzeli joj telefon. Ipak, ona je uspjela nazvati hitnu pomoć, rekavši da misli da je njen suprug kidnapovan. Beživotno tijelo Husseina Murraya je pronađeno u podrumu, a i on je bio vezan ljepljivom trakom.

Nadležni su ukazali da zbog teških povreda nije odmah bilo jasno da li je Murray upucan ili je pretučen nasmrt. Nastavlja se potraga za drugim osumnjičenim, a policija je u potrazi zatražila pomoć građana.

Objavljen je snimak koji je snimila kamera s ulaza u dom supružnika Murray. Na snimku se vidi osumnjičeni, s maskom za disanje na licu, a za kojim se još traga, piše CNN.