Kao John Travolta
40

Tajlandski diler pokušao sakriti identitet plastičnom operacijom u "zgodnog Korejca"

B. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Tajlandska policija uhapsila je osumnjičenog dilera droge koji je promijenio ime i koristio plastične operacije kako bi se transformirao u "zgodnog Korejca".

Saharat Sawangjaeng koji je koristio korejsko ime Seong Jimin, pronađen je prošle sedmice u stanu u glavnom gradu Tajlanda Bangkoku i uhapšen je pod optužbom da je uvozio i posjedovao MDMA, također poznat kao ecstasy.

Policija je objavila fotografije kako bi pokazala kako je promijenio svoje crte lica do neprepoznatljivosti i saopćila da su svjedoci u ovom slučaju gospodina Saharata opisali kao "zgodnog Korejca".

Slučaj su lokalni mediji usporedili s holivudskim filmom iz 1990-ih "Face/Off" s Nicolasom Cageom i Johnom Travoltom u glavnim ulogama, gdje glumci glume službenika FBI-a i kriminalca koji mijenjaju lica u eksperimentalnoj transplantaciji.

Rečeno je da je policija bila šokirana kada je uhapsila gospodina Saharata jer "nije ostalo ništa od njegovog izvornog lica". Osumnjičenik je također rekao policajcima da je namjeravao ponovno započeti svoj život u Južnoj Koreji uprkos tome što ne govori jezik, izvijestio je Bangkok Post.

Bio je u bijegu tri mjeseca prije nego što je policija analizom mjesta gdje se ecstasy dijelio drugim prodavačima i kupcima uspjela utvrditi gdje se nalazi.

Saharat je priznao da je naručio ecstasy na dark webu i koristio kriptovalutu za plaćanje. Prethodno je bio uhapšen zbog napada i droge.

Komandannt tajlandske policije Theeradej Thammasutee opisao ga je kao "jednog od glavnih uzroka epidemije MDMA u Bangkoku".

"On je narkobos koji uvozi MDMA iz Europe sa samo 25 godina. Vjerujemo da ima više osumnjičenih u stranim zemljama. Nastavit ćemo našu istragu", dodao je Thammasutee.