Ubijen hicem u glavu
0

Tijelo lidera Hamasa Yahye Sinwara prebačeno na tajnu lokaciju u Izrael

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tijelo lidera Hamasa Yahya Sinwara prebačeno je na tajnu lokaciju u Izraelu nakon što je tokom noći podvrgnuto obdukciji u Forenzičkom institutu Abu Kabir, izvještava hebrejska novinska stranica Walla.

Prema izvještaju autopsija je potvrdila da je Sinwar ubijen hicem iz vatrenog oružja u glavu i granatiranjem.

Dodaje se da Zavod za sudsku medicinu čeka nalaze dodatnih pretraga kako bi se utvrdilo je li u njegovoj krvi u trenutku smrti bilo droge ili drugih neobičnih tvari.

Lider Hamasa Yahya Sinwar ubijen je u gradu Rafah na jugu Pojasa Gaze nakon što je bio uključen u razmjenu vatre sa izraelskom vojskom. Njegovo tijelo su nakon toga uzele izraelske snage.

Izraelska vojska objavila je video koji prikazuje posljednje trenutke prije smrti Yahye Sinwara, šefa političkog biroa Hamasa. Na snimku se vidi Sinwar, maskiran i sjedeći na sofi, kako pokušava oboriti mali dron koji je snimao prizor.

Sinwar je zadobio teške povrede kada je izraelski tenkovski projektil pogodio kuću u kojoj se nalazio. Nakon napada, izraelska pješadijska jedinica poslala je dron kako bi provjerila ko je unutar zgrade. Na snimku se vidi kako Sinwar pokušava udariti dron štapom, dok je istovremeno sjedio na sofi s ozbiljnom povredom ruke, iz koje je obilno krvario.