Ako dođe do Bijele kuće
54

Trump ponovo prijeti na društvenim mrežama, najavio hapšenja zbog "izborne krađe"

N. Ž.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Predsjednički kandidat u SAD-u Donald Trump objavio je na društvenim mrežama poruku u kojim je svojim političkim protivnicima prijetio zatvorom, ako dođe do pobjede u novembru.

Objava koju je podijelio na društvenoj mreži X je ponovo spominjala "izborne krađe", teoriju zavjere Trumpa i njegovih pristalica da su izbori 2020. godine "ukradeni" od njega, za šta nisu pronađeni značajni dokazi.

"Kada pobijedim, oni koji su varali bit će biti procesuirani do maksimuma zakona, što će uključivati dugoročne kazne zatvora kako bi se spriječila ponovna pojava ovog razaranja pravde,” napisao je Trump.

Tako je ponovo govorio izazvao sumnju u izborni proces i integritet, iako su prevare jako rijetke.

“Molim vas, imajte na umu da se ova pravna izloženost odnosi na advokate, političke operativce, donatore, ilegalne glasače i korumpirane izborne službenike. Oni koji su uključeni u nečasne radnje će biti traženi, uhvaćeni i procesuirani na nivoima koji, nažalost, nikada prije nisu viđeni u našoj zemlji", poruka je predsjedničkog kandidata.

Trump je i prije koristio društvene mreže kako bi prijetio svojim političkim oponentima, ako bi došao do vlasti u SAD-u.