Objavio "poruke"
65

Trumpov sin ismijavao Zelenskog nakon što je Biden povukao kandidaturu za predsjednika

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sin Donalda Trumpa iskoristio je odluku američkog predsjednika Joea Bidena o povlačenju kandidature i za ismijavanje prvog čovjeka Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Donald Trump Jr. je objavio fotomontažu pozadine mobitela Joea Bidena na kojem se vide propušteni pozivi i poruke Zelenskog. 52 propuštena poziva i poruke "Da li moj novac stiže?", "Bojim se", "Molim te javi se!!!".

Trumpov sin je ovu fotografiju postavio uz emotikon smijeha. Time su nastavljene žestoke kritike porodice Trump na račun aktuelnog američkog rukovodstva zbog davanja ogromne finansijske pomoći Kijevu.

Ovog mjeseca Trump stariji je poručio da je Zelenski najbolji trgovac ikada.

"Kada god Zelenski dođe u ovu zemlju, izađe sa 60 milijardi dolara. On je najbolji trgovac ikad", poručio je.

Sedmicu nakon što je preživio pokušaj atentata, američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump otkrio je da je telefonski razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i obećao da će prekinuti rat Ukrajine s Rusijom.

Trump je više puta tvrdio da bi brzo okončao rat ako bude izabran, ali njegovo često hvaljenje ruskog predsjednika Vladimira Putina, nevoljkost da direktno kritikuje rusku invaziju i prijedlozi da se povuče iz NATO-a duboko zabrinjavaju ukrajinske saveznike.

"Cijenim predsjednika Zelenskog što je pružio ruku jer ću ja, kao vaš sljedeći predsjednik Sjedinjenih Država, donijeti mir svijetu i okončati rat koji je koštao toliko života i razorio nebrojene nedužne porodice", poručio je Trump.