"Pokazao je odlučnost"
0

Trumpov sin o zdravstvenom stanju oca: Dobro se snalazi, čak se i šali o onom što se desilo

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sin Donalda Trumpa rekao je da se bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država dobro snalazi nakon pokušaja ubistva u subotu.
Sin bivšeg predsjednika je opisao kako je saznao za pucnjavu.

"Mislim, očigledno je to bio prilično tužan trenutak. Bio sam sa svojom djecom u subotu uveče, i dobio sam vijest da je upucan, ali nisam mogao nikoga da dobijem. Bio je u izolaciji u bolnici, to je trajalo oko 90 minuta", rekao je on sa govornice Republikanske nacionalne konvencije.

Opisao je trenutak kada je uspio da dođe do svog oca kazavši kako je bivši predsjednik bio prilično dobro raspoložen i čak se našalio o tome šta se dogodilo.

Donald Tramp mlađi rekao je da je njegov otac pokazao odlučnost i spremnost da se bori za zemlju.

Inače, na večerašnjoj konvenciji Republikanske stranke, Donald Trump je izabrao svog potpredsjedničkog kandidata. Riječ je o J.D. Vanceu, senatoru iz savezne države Ohio.

On je postao poznat 2016. godine, kada je objavio knjigu "Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis", njegov memoar o problemima dijelova SAD-a gdje je on odrastao i gdje mu žive roditelji. Napravljen je i film u kojoj je glumila Glen Close, a ona je zbog performansa u filmu dobila nominacije za brojne prestižne nagrade, uključujući i Oskara.

Pored toga, on je bivši marinac koji je učestvovao u Iračkom ratu. U vojsku SAD-a se uključio nakon srednje škole, a u Iraku je radio u novinarskoj sekciji marinaca.

U politiku se aktivno uključio u julu 2021. godine, kada je najavio kandidaturu za mjesto senatora iz Ohija. Osvojio je interne izbore Republikanske stranke a onda porazio Tima Ryana, kandidata Demokratske stranke.

Vance je stajao uz Trumpa, a s njim dijeli veliki broj mišljenja i političkih stavova. Znao ga je i kritikovati, ali je Vanceova popularnost, kao i činjenica da je 39-godišnjak koji nastupa s mnogo energije, na kraju presudila.