Da li ima PTSP?
13

Trumpov tim strahuje za njegovo mentalno zdravlje: "Gleda snimak pokušaja ubistva iznova i iznova"

V. K.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Članovi Trumpovog tima izrazili su zabrinutost zbog aktuelnog mentalnog stanja republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a.

Naime, u izjavi za američke medije jedan od republikanaca izjavio je kako Trump konstantno gleda snimak pokušaja ubistva na skupu u Pennsylvaniji.

"Gleda taj snimak od sedam sekundi iznova, iznova i iznova. Možda je zaista legitimno da ima PTSP", rekao je republikanac.

Poručio je i kako smatra da taj pokušaj ubistva i dalje opterećuje Trumpa.

"Prošao je kroz mnogo toga", naveo je republikanac.

Zabrinutost zbog Trumpovog zdravlja dolazi i zbog toga što su ga donatori i njegove kolege pozvali da tokom predizborne kampanje zadrži fokus na dosadašnjim temama, a ne na teorijama zavjere.

"Bivši predsjednik je do sada imao takve nastupe i gafove da smo osjećali da se pomirio s tim da gubi", objasnio je republikanac.

Trumpovi saveznici su naglasili i kako njegove priče o teorijama zavjere i uvredama zasnovanim na rasi vidi kao sve, samo ne kao produktivne.

"Oni traže da Trump energiju usmjeri na politička pitanja kao što su imigracija i ekonomija, a ne na lične napade na Kamalu Harris", piše Independent.