Priznanje policiji
32

U Južnoj Koreji riješen slučaj star 16 godina: Ubio djevojku, pa njeno tijelo zacementirao

B. R.
Južnokoreanac priznao policiji da je ubio djevojku i zacementirao njeno tijelo (Foto: EPA-EFE)
Južnokoreanac priznao policiji da je ubio djevojku i zacementirao njeno tijelo (Foto: EPA-EFE)
Muškarac u Južnoj Koreji je priznao da je ubio svoju djevojku i njeno tijelo zacementirao. Njegovim priznanjem je riješen slučaj nestanka djevojke, koji je star 16 godina.

Prema priznanju koje je 50-godišnjak dao policiji, tupim predmetom je udario djevojku usljed svađe u njegovom stanu u gradu Geoje, na jugu zemlje. Zatim je njeno tijelo stavio u kofer koji je zakopao ispod cigli i cementa na svom balkonu.

Kofer je prošli mjesec pronašao radnik, prilikom građevinskih radova. Analizom otiska prsta je utvrđeno da je riječ o djevojci koja se vodila kao nestala osoba. Obdukcijom je utvrđeno da je preminula usljed udarca tupim predmetom u glavu.

Muškarac, kojeg policija zove gospodin A, nije živio u stanu kada je tijelo pronađeno, ali je ubrzo nakon toga uhapšen. U iskazu je naveo da je s djevojkom živio pet godina u garsonjeri, prije nego što je u oktobru 2008. kulminirala svađa, udarivši je tupim predmetom u glavu.

Kofer je zakopao ispod cigle i cementa na balkonu trećeg sprata, kojem se može pristupiti samo iz spavaće sobe. Policija je saopćila da je nakon ubistva živio još osam godina u stanu, a onda je 2016. uhapšen zbog narkotika. Od tada je stan bio prazan, a vlasnik ga je koristio uglavnom kao ostavu.

Porodica je prijavila nestanak žene, koja je tada imala 30 godina, i to tek tri godine nakon što je ubijena. Navodno su roditelji izgubili kontakt sa svojom kćerkom i došli su u grad Geoje kako bi je pronašli. Po dolasku rečeno im je da je raskinula s gospodinom A i da je napustila grad.

Tek kada je vlasnik stana naručio radove na hidroizolaciji, riješen je slučaj star 16 godina. Nastavlja se istraga te se očekuje podizanje optužnice za ubistvo, prenosi BBC.