Nasilje nad životinjama
0

Uhapšen muškarac s Floride koji je vezao psa za stub i ostavio ga uoči uragana Milton

A. L.
Foto: X
Foto: X
Giovanny Aldama Garcia, bivši vlasnik psa koji je ostavljen vezan za stub pored autoputa na Floridi prije uragana Milton, uhapšen je zbog okrutnosti prema životinjama, objavili su zvaničnici u utorak.

Pas je 9. oktobra pronađen do grudi u poplavnim vodama u Tampi, jer su se mnogi stanovnici evakuisali zbog Miltona, prema Odjelu za sigurnost na cestama i motorna vozila Floride.

Državni vojnik je spasio psa, sada poznatog kao Trooper, saopštilo je ministarstvo. Florida Highway Patrol je prošle sedmice na društvenim mrežama podijelila video na kojem je pas vezan uz objavu s natpisom: "Ne radite ovo svojim ljubimcima, molim vas..."

Bivši vlasnik psa, kojeg je Ministarstvo za sigurnost na cestama i motorna vozila Floride identificiralo kao Giovanny Aldama Garcia, 23, iz Raskina na Floridi, uhapšen je u ponedjeljak zbog teške okrutnosti prema životinjama.

Državna tužiteljica Suzy Lopez, čija kancelarija vodi slučaj, također je najavila hapšenje u utorak, rekavši: "Mi ovaj zločin shvaćamo vrlo ozbiljno i ovaj optuženi će se suočiti s posljedicama svojih postupaka".

Aldama Garcia je pušten u utorak uz 2.500 dolara kaucije, prema onlajn zatvorskoj evidenciji.

Guverner Floride Ron DeSantis rekao je tokom brifinga za novinare u utorak da je nakon spašavanja Trooper sada u Tallahasseeju i da će biti usvojen.

"Tada smo rekli, ne možete samo vezati psa i pustiti ga tamo na oluju, što je potpuno neprihvatljivo. Mi ćemo vas pozvati na odgovornost", rekao je DeSantis.