17 godina živio slobodno
0

Uhvaćen "silovatelj lošeg zadaha": Godine proveo u bijegu sa ženom koja nije znala ko je on

I. Sa.
Screenshot
Screenshot
Muškarac iz Massachusettsa u SAD-u je 2007. godine osuđen u odsustvu zbog silovanja te je pronađen prije nekoliko dana.

Sve vrijeme je živio sa ženom koja nije znala da je on traženi bjegunac. Prema navodima policije, Tuen Kit Lee je proglašen krivim za brutalno silovanje konobarice koja je radila u restoranu koji je u vlasništvu njegove porodice.

Nosio je masku kada je provalio u njenu kuću, prijeteći nožem te ju je vezao i silovao. Pronašao ju je njen momak nekoliko sati kasnije koji se zabrinuo jer mu se nije javljala na mobitel. Djevojka je prepoznala silovatelja po "užasnom zadahu" te je tako identifikovan, a kasnije su ga i DNK dokazi povezali sa mjestom zločina.

Pobjegao je tokom suđenja te mu je suđeno u odsustvu.

Prema riječima istražitelja, pregledani su zapisi koji su uključivali telefonske pozive koje je Lee uputio svojoj porodici te su tako uspjeli suziti potragu. Kada je policajac prišao osuđenom silovatelju, bio je sa ženom te je tvrdio da se zove Randy Lee.

Sve ove godine je živio u njenoj kući, vrijednoj više miliona dolara. Čitava njihova imovina je bila na njeno ime te je na taj način ostao nedostupan za institucije. Žena s kojom je proveo sve ove godine se rasplakala kada su joj istražitelji pokazali dokaze.

"Njen život se jednostavno okrenuo naglavačke. Nije imala pojma ko je on", naveo je istražitelj.