U blizini aerodroma
118

Veliki napad ukrajinske vojske dronovima na Moskvu: Jedna osoba ubijena, troje ranjeno

M. G.
Screenshot: X
Screenshot: X
Jedna žena je ubijena, a tri osobe su povrijeđene u napadu dronova ukrajinske vojske tokom noći na Moskvu, saopćio je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

Ruski PVO sistemi su tokom noći oborili 14 ukrajinskih dronova iznad naselja Podolsk, Ramenskoje, Ljuberci, Domodedovo i Kolomna u Moskovskoj oblasti.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je na Telegramu da je najmanje 15 dronova oboreno u okolini Moskve, dok su ekipe hitne pomoći poslane na nekoliko lokacija širom regije, uključujući područje blizu aerodroma Žukovski i okruga Domodedovo – doma jednog od najvećih moskovskih aerodroma.

Ruski mediji izvještavaju da su aerodromi Domodedovo i Žukovski zatvoreni za zračni saobraćaj, a više od 30 domaćih i međunarodnih letova je obustavljeno na tim i drugim aerodromima koji opslužuju rusku prijestolnicu.

U Tulskoj oblasti, dva drona su navodno oborena, a njihovi ostaci su pali na energetski objekt. Prema izvještajima ruskih državnih medija, nije bilo povrijeđenih niti prekida u opskrbi.

Posljednjih mjeseci, ukrajinske snage intenzivirale su napade na ciljeve unutar ruske teritorije, s ciljem nanošenja štete ruskoj naftnoj industriji i objektima koje Rusi koriste u vojne svrhe.